![]() |
Safranlı Deniz Ürünleri Tarifi
[/b] Malzemeler • 2 adet çipura fileto • 2 adet barbunya fileto • 100 g somon fileto • 4 tarak • 100 ml krema • 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı • Tuz • Karabiber • Safran • Kıyılmış maydanoz Tarif Balıkları ve tarakları, fırında, tutacak aksesuarı takılmış haldeki plakanın üzerine koyun ve 12 - 15 dakika pişirin. Biriken suyu alıp bir kapa süzün. Krema ve safranı ekleyin ve 2 dakika kaynatın. Tereyağını ilave edin. Balıkları bir tabağa yerleştirin, üzerlerine hazırladığınız sosu dökün, kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.