Çatal Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal ÇörekMalzemeler: 125 g margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 2-2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri için: 1 yumurta sarısı, Çörekotu Pişirme Süresi: 20 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin![]() |
|
|
|