Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çatal, çörek

Çatal Çörek

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Çörek




Malzemeler:

125 g margarin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

2-2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Üzeri için: 1 yumurta sarısı, Çörekotu

















Pişirme Süresi:

20 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.