Yaprak Buğulaması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak Buğulaması Tarifi[/b] Malzemeler • 1 bardak bulgur, • 300 gr taze asma yaprağı, • 1 bardak su, • 5 diş sarımsak, • 3 ortaboy soğan, • Tuz, karabiber, • Kırmızıbiber, • 1 yemek kaşığı biber salçası, • 1/2 bardak zeytinyağı, • 1 su bardağı su Tarif Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır) Yemek servise hazırdır![]() |
|
|
|