ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yaprak Buğulaması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=257126)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 12:07 PM

Yaprak Buğulaması Tarifi
 

[/b]

Malzemeler

• 1 bardak bulgur,
• 300 gr. taze asma yaprağı,
• 1 bardak su,
• 5 diş sarımsak,
• 3 ortaboy soğan,
• Tuz, karabiber,
• Kırmızıbiber,
• 1 yemek kaşığı biber salçası,
• 1/2 bardak zeytinyağı,
• 1 su bardağı su.







Tarif
Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır). Yemek servise hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.