![]() |
Yaprak Buğulaması Tarifi
[/b] Malzemeler • 1 bardak bulgur, • 300 gr. taze asma yaprağı, • 1 bardak su, • 5 diş sarımsak, • 3 ortaboy soğan, • Tuz, karabiber, • Kırmızıbiber, • 1 yemek kaşığı biber salçası, • 1/2 bardak zeytinyağı, • 1 su bardağı su. Tarif Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır). Yemek servise hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.