Arapaşı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ArapaşıMalzemeler: 2,5 bardak un 9 bardak su 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 3 çorba kaşığı salça 1,5 bardak tavuk eti, pişmiş ve didilmiş 2 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 3 çorba kaşığı limon suyu Yeterince tuz, karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: 2 bardak un ve bir miktar tuzu bir tencereye koyup 2 su bardağı su ile karıştırp iyice ezin 3 bardak sıcak suyu ezilmiş una hızla karıştırarak ilave edin 15-20 dakika pişirin 25-30 cm çapında yayvan bir servis tabağını ıslatıp üzerine pişmiş hamuru dökün Soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin Yağı başka bir tencereye koyup kalan unu katın Hafifçe 2-3 dakika kavurun İçine salça, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve kalan sıcak suyu koyup kaynayana kadar karıştırın 5 dakika pişirin Baharatı serpip limon suyunu gezdirin Tekrar kaynayınca ateşten çekin Hamuru çorbanın yanında servis edin![]() |
|
|
|