Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arapaşı

Arapaşı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arapaşı




Malzemeler:

2,5 bardak un
9 bardak su
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı salça
1,5 bardak tavuk eti, pişmiş ve didilmiş
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz, karabiber

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

2 bardak un ve bir miktar tuzu bir tencereye koyup 2 su bardağı su ile karıştırp iyice ezin 3 bardak sıcak suyu ezilmiş una hızla karıştırarak ilave edin 15-20 dakika pişirin 25-30 cm çapında yayvan bir servis tabağını ıslatıp üzerine pişmiş hamuru dökün Soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin Yağı başka bir tencereye koyup kalan unu katın Hafifçe 2-3 dakika kavurun İçine salça, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve kalan sıcak suyu koyup kaynayana kadar karıştırın 5 dakika pişirin Baharatı serpip limon suyunu gezdirin Tekrar kaynayınca ateşten çekin Hamuru çorbanın yanında servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.