ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Arapaşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=255655)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:35 PM

Arapaşı
 

Malzemeler:

2,5 bardak un
9 bardak su
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı salça
1,5 bardak tavuk eti, pişmiş ve didilmiş
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz, karabiber

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

2 bardak un ve bir miktar tuzu bir tencereye koyup 2 su bardağı su ile karıştırp iyice ezin. 3 bardak sıcak suyu ezilmiş una hızla karıştırarak ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 25-30 cm. çapında yayvan bir servis tabağını ıslatıp üzerine pişmiş hamuru dökün. Soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Yağı başka bir tencereye koyup kalan unu katın. Hafifçe 2-3 dakika kavurun. İçine salça, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve kalan sıcak suyu koyup kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika pişirin. Baharatı serpip limon suyunu gezdirin. Tekrar kaynayınca ateşten çekin. Hamuru çorbanın yanında servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.