![]() |
Arapaşı
Malzemeler: 2,5 bardak un 9 bardak su 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 3 çorba kaşığı salça 1,5 bardak tavuk eti, pişmiş ve didilmiş 2 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 3 çorba kaşığı limon suyu Yeterince tuz, karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: 2 bardak un ve bir miktar tuzu bir tencereye koyup 2 su bardağı su ile karıştırp iyice ezin. 3 bardak sıcak suyu ezilmiş una hızla karıştırarak ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 25-30 cm. çapında yayvan bir servis tabağını ıslatıp üzerine pişmiş hamuru dökün. Soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Yağı başka bir tencereye koyup kalan unu katın. Hafifçe 2-3 dakika kavurun. İçine salça, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve kalan sıcak suyu koyup kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika pişirin. Baharatı serpip limon suyunu gezdirin. Tekrar kaynayınca ateşten çekin. Hamuru çorbanın yanında servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.