![]() |
Mexika Enchiladasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mexika Enchiladasi* İçindekiler: Malzemeler: â?¢ 4-5 adet tortilla (tarifi aşağıda) â?¢ 250 gr kıyma â?¢ 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi (konserve de olur hatta normal fasulye bile olur ) â?¢ 1 orta boy kuru soğan â?¢ 1 baş sarımsak â?¢ 1 havuç â?¢ 1 kırmızı biber â?¢ 2 yeşil biber â?¢ 2- 3 yemek kaşığı salça â?¢ Sıvıyağ â?¢ 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi â?¢ Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kimyon , kekik â?¢ Enchilada sosu (tarifi aşağıda) Tortilla Malzemeler: â?¢ 1 su bardağı un + 1 su bardağı mısır unu (veya 2 bardak un veya 2 bardak mısır unu) â?¢ 3 çorba kaşığı sıvı yağ â?¢ Aldığı kadar ılık su Enchilada Sos Malzemeler: â?¢ 1 küçük kuru soğan â?¢ 2 diş sarımsak â?¢ 2 domates â?¢ 1 yemek kaşığı salça â?¢ Sıvıyağ â?¢ Tuz â?¢ Toz kırmızı biber â?¢ Kimyon â?¢ Kekik Hazırlanışı: Ben bu enchilada yemegini ilk defa televizyonda party dish diye bir programda izlemistim ![]() ![]() ![]() Bu (http://borulceden ![]() ![]() ![]() ![]() Benimde evde durumum yoktu bu tarife gore yaptim gercektende harika oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Tarif aynen siteden alinma Yapılışı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() Tortillanin Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() Unutmadan :Eğer tortillalar biraz kuru olursa elinizle az bir su serpin ve bir örtüye sarın ve bir poşette koyun kısa bir süre ![]() Sosun Yapılışı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|