ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mexika Enchiladasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256590)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:37 PM

Mexika Enchiladasi
 

* İçindekiler:
Malzemeler:

â?¢ 4-5 adet tortilla (tarifi aşağıda)
â?¢ 250 gr kıyma
â?¢ 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi (konserve de olur hatta normal fasulye bile olur )
â?¢ 1 orta boy kuru soğan
â?¢ 1 baş sarımsak
â?¢ 1 havuç
â?¢ 1 kırmızı biber
â?¢ 2 yeşil biber
â?¢ 2- 3 yemek kaşığı salça
â?¢ Sıvıyağ
â?¢ 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
â?¢ Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kimyon , kekik
â?¢ Enchilada sosu (tarifi aşağıda)

Tortilla

Malzemeler:
â?¢ 1 su bardağı un + 1 su bardağı mısır unu (veya 2 bardak un veya 2 bardak mısır unu)
â?¢ 3 çorba kaşığı sıvı yağ
â?¢ Aldığı kadar ılık su

Enchilada Sos

Malzemeler:

â?¢ 1 küçük kuru soğan
â?¢ 2 diş sarımsak
â?¢ 2 domates
â?¢ 1 yemek kaşığı salça
â?¢ Sıvıyağ
â?¢ Tuz
â?¢ Toz kırmızı biber
â?¢ Kimyon
â?¢ Kekik


Hazırlanışı:
Ben bu enchilada yemegini ilk defa televizyonda party dish diye bir programda izlemistim. Sonra internetten tarifini ararken birde baktim turk birisi yapmis. Super bir tarife vermis.
Bu (http://borulceden.blogspot.com/2008/01/ye-30-dnya-mutfaklar-etkinlii-meksika.html)sitede daha ayrintili resimlerle vermis.

Benimde evde durumum yoktu bu tarife gore yaptim gercektende harika oldu. Biraz aceleye geldi o yuzden goruntu harika degil ama tadi mukemmel. Ben sade shoarma biber sogan ve salca ve kasar kullandim. Kiymalida denemek istiyorum o da guzele benziyor.

Tarif aynen siteden alinma

Yapılışı:
1. Geniş ve derin bir tavaya yağı alıp, küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsakları kavurun.
2. Rendelenmiş havuç ve ufak doğranmış biberleri de ilave edin. Az daha kavurulunca kıyma ve kimyonu da ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
3. Fasulyeleri de ilave edip biraz daha pişirin.
4. Salçayı 1 bardağa yakın suyla sulandırıp tavaya ilave edip tuz ve baharatları da ekleyin ve altı kısık ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin.
5. İç malzememiz hazır. Tortilalarımız da hazır . (isterseniz marketten de alabilirsiniz) . Enchilada sosumuz da hazır.
6. Tortillaların herbirinin içine iç malzemesinden koyup üzerine çok az kaşar serpelimve rulo yapıp borcama dizelim.
7. Üzerlerine enchilada sosumuzdan döküp kaşar peyniri rendesini de serpelim ve fırına verelin. Hafif kızarana kadar pişirelim.
8. Harika lezzetle buluşalım! Afiyet olsun.

Tortillanin
Yapılışı:
1. Un ve sıvıyağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaşa yavaş suyu ilave edin. Ve hamuru 30 dk dinlendirin.
2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında pasta tabağı genişliğinde açın.
3. Teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirin. 2'den fazla çevirmeyin ve bir kaç dakikadan fazla pişirmeyin.
Unutmadan :Eğer tortillalar biraz kuru olursa elinizle az bir su serpin ve bir örtüye sarın ve bir poşette koyun kısa bir süre.

Sosun Yapılışı:

1. Soğan, sarımsak ve domatesi robottan geçirin.
2. Sıvıyağ ve salçayı küçük bir tencereye alıp kavurun ve domatesli karışımı da ilave edin. Baharatları da ekleyip ağzını kapatıp 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. İsteğinize göre 1 su bardağına yakın sıcak su ilave edebilirsiniz.
3. Sosumuz hazır.

Kaynak: birtabak.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.