Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kabuğu Reçeli YapımıPortakal Kabuğu Reçeli Yapımında Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg şeker ve yarım kg su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır![]() Not: Pişirme 1 gün yapılır, 2 gün tamamlanırsa daha güzel olur![]() şitleri aşılı sertifikalı yerli ve yabancı ceviz fidanı üretimi ve satışı yapm Meyve Çeşitleri kendi üretimimiz olan yerli ve yabancı ceviz fidanlarımızı adrese tesl Etiket Yorumları kendi üretimimiz olan yerli ve yabancı ceviz fidanlarımızı adrese tesl Gıda Fiyatlarında Rekor Artış Gıda fiyatlarındaki artış sürüyor Şubatta fiyatlar bir önceki aya göre % 2 2 artış gösterdi![]() Zeytinyağında ihracat tartışması Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, UZZK Başkanı Tan{ }ın, "Dökme ihracat geriliyor, ambalajlı da sorun yok" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ettiKuzgun üretime açılıyor Kuzgun Barajı Sulama Kanallarında Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus Mykiss) Yetiştiriciliği Projesinin uygulanmasına başlandı ![]() Sağlıksız gıda üreten, teşhir edilecek Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır Kalın kabuklu olan yafa portakalların kabuklarından iyi reçel yapılır ![]() Portakal kabuğu reçeli hazırlanırken; 5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte) 1 kg şeker,500 gram su, 1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır ![]() |
|
|
|