ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256198)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:42 PM

Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı
 

Portakal Kabuğu Reçeli Yapımında Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir,. ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür. Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur. Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur. Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg. şeker ve yarım kg. su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır.


Not: Pişirme 1. gün yapılır, 2. gün tamamlanırsa daha güzel olur.


şitleri


aşılı sertifikalı yerli ve yabancı ceviz fidanı üretimi ve satışı yapm

Meyve Çeşitleri


kendi üretimimiz olan yerli ve yabancı ceviz fidanlarımızı adrese tesl

Etiket Yorumları


kendi üretimimiz olan yerli ve yabancı ceviz fidanlarımızı adrese tesl

Gıda Fiyatlarında Rekor Artış


Gıda fiyatlarındaki artış sürüyor. Şubatta fiyatlar bir önceki aya göre % 2. 2 artış gösterdi.

Zeytinyağında ihracat tartışması


Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, UZZK Başkanı Tan{. }ın, "Dökme ihracat geriliyor, ambalajlı da sorun yok" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti

Kuzgun üretime açılıyor


Kuzgun Barajı Sulama Kanallarında Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus Mykiss) Yetiştiriciliği Projesinin uygulanmasına başlandı.

Sağlıksız gıda üreten, teşhir edilecek



Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır


Kalın kabuklu olan yafa portakalların kabuklarından iyi reçel yapılır.


Portakal kabuğu reçeli hazırlanırken;


5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)


1 kg. şeker,


500 gram su,


1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.