07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Pay
Malzemeler:
1 kg beyaz etli bir balığın filetosu
1 adet yumurta
125 gr margarin
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
250 gr un
3 çorba kaşığı margarin
tuz, kara biber
Pişirme Süresi:
30 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Balık filetosunu iri kuşbaşı doğrayın Tuzlayıp biberleyin Kuşüzümünü ayıklayıp, ılık suda bekletin Üzümler şişince süzün Margarini bir tavada eritin Balıkları ilave edip, zedelememeye özen göstererek, bir kevgirle arada bir çevirerek birkaç dakika sote edin Bu arada kuşüzümünü ve fıstığıda ilave edin Fıstıklar sararıp balıklar pişmeye yüz tutunca tavayı ateşten alın Fazla yağını süzüp, harcı bir kenarda saklayın
Hamuru hazırlamak için unu eleyin Tuzu ilave edip, karıştırın Margarini katıp, avucunuzun içiyle ovarak iyice yedirin Kumlu bir doku elde edinceye kadar bu işleme devam edin Karışımı havuz biçiminde açın ortadaki boşluğa çırpılmış olarak yumurtayı koyun Un, yağ karışımını yavaş yavaş yumurtaya yedirin Pürüzsüz bir doku elde edince, hamuru nemli bir beze sarıp, serin bir yerde yarım saat kadar dinlendirin Bu süre sonunda hamuru yaklaşık 1/2 santimetre kalınlığında açıp, bir kısmını büyükçe bir tart kalıbının içine döşeyin Kenardan taşan kısımları, bıçağın tersiyle kalıbı sıyırarak alıp, ayırın Pişerken hamurun kabarmaması için, kalıbın dibinde kalan hamuru en az beş altı yerinden çatalla delin
Hazırladığınız harcı tart kalıbının içine doldurun Kalıptan taşan parçalarla kalan hamuru yeniden aynı kalınlıkta açıp, tart kalıbının üzerine döşeyin Balıklı payı, önceden ısıtılmış 200º C lik fırına verip, yaklaşık 20 dakika, iyice kızarıncaya kadar pişirin Bu sürenin sonunda payı fırından çıkarın Ters yüz ederek payı kalıbından alın
|
|
|