ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balıklı Pay (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256175)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:46 PM

Balıklı Pay
 

Malzemeler:

1 kg. beyaz etli bir balığın filetosu

1 adet yumurta

125 gr. margarin

2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık

2 tatlı kaşığı kuş üzümü

250 gr. un

3 çorba kaşığı margarin

tuz, kara biber

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Balık filetosunu iri kuşbaşı doğrayın. Tuzlayıp biberleyin. Kuşüzümünü ayıklayıp, ılık suda bekletin. Üzümler şişince süzün. Margarini bir tavada eritin. Balıkları ilave edip, zedelememeye özen göstererek, bir kevgirle arada bir çevirerek birkaç dakika sote edin. Bu arada kuşüzümünü ve fıstığıda ilave edin. Fıstıklar sararıp balıklar pişmeye yüz tutunca tavayı ateşten alın. Fazla yağını süzüp, harcı bir kenarda saklayın.
Hamuru hazırlamak için unu eleyin. Tuzu ilave edip, karıştırın. Margarini katıp, avucunuzun içiyle ovarak iyice yedirin. Kumlu bir doku elde edinceye kadar bu işleme devam edin. Karışımı havuz biçiminde açın ortadaki boşluğa çırpılmış olarak yumurtayı koyun. Un, yağ karışımını yavaş yavaş yumurtaya yedirin. Pürüzsüz bir doku elde edince, hamuru nemli bir beze sarıp, serin bir yerde yarım saat kadar dinlendirin. Bu süre sonunda hamuru yaklaşık 1/2 santimetre kalınlığında açıp, bir kısmını büyükçe bir tart kalıbının içine döşeyin. Kenardan taşan kısımları, bıçağın tersiyle kalıbı sıyırarak alıp, ayırın. Pişerken hamurun kabarmaması için, kalıbın dibinde kalan hamuru en az beş altı yerinden çatalla delin.
Hazırladığınız harcı tart kalıbının içine doldurun. Kalıptan taşan parçalarla kalan hamuru yeniden aynı kalınlıkta açıp, tart kalıbının üzerine döşeyin. Balıklı payı, önceden ısıtılmış 200º C lik fırına verip, yaklaşık 20 dakika, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Bu sürenin sonunda payı fırından çıkarın. Ters yüz ederek payı kalıbından alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.