Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi[/b] Malzemeler • 1 kg piyale unu • 2 yumurta • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı ayçiçek yağı • 1 çay kaşığı karbonat • 1 yemek kaşığı sirke • Biraz tuz Tav yağı; • 1?1,5 lt sıvı yağ • 750 gr tereyağı veya margarin Şurubu; • 3 kg tozşeker üstünü geçecek kadar su • 1 limon Açmak için; • 1 kg un • 500 gr ev nişastası İÇİNE; • 300?500 gr ceviz içi ( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir ) Tarif 1 Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın İyice yoğurup özleştirin Nemli bir bezin altında yarım saat bekletin Sonra hamuru 20 pazıya ayırıp tekrar yarım saat dinlendirin![]() |
|
|
|