Kefal Fırında Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kefal Fırında Tarifi[/b] Malzemeler • 500 ml (2 su bardağı) su • 1 demet maydanoz • 2 diş karanfil • 75 ml (5 çorba kaşığı) zeytinyağı veya ayçiçek yağı • 1 kg Kefal (ayıklanıp halka şek doğranmış) • 300 gr soğan (rendelenmiş) • 300 gr domates (rendelenmiş) • 2,5 çorba kaşığı limon suyu • 1/2 çay kaşığı tuz • Karabiber Tarif Önceden fırını 170 dereceye getirip, ısıtın Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın![]() |
|
|
|