Tavuklu Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bulgur Pilavı* İçindekiler: 2kâse bulgur 1,5kâse tavuk suyu 2kâse su 2tane büyük tavuk but 5diş sarımsak 1su bardağı zeytinyağ Tuz,kırmızı biber,kara biber Hazırlanışı: Öncelikle tavukları haşlayıp,soğuduktan sonra didiyoruz Suyunu da pilav için ayırıyoruz 2kâse su + 1,5kâsetavuk suyunu kaynatıyoruz Ayıklayıp yıkadığınız bulguru kaynayan suyuniçine atıyoruz Bulguru attıktan sonra kaynamaya başlayınca ocağınaltını kısıp,tavukları,tuz,karabiber ve kırmızı biberi ilave ediyoruz Tencerenin kapağını kapayıp,pilavın suyunu çekmesinibekliyoruz ![]() Pilavımız pişip,suyunu çektikten sonra rendelediğimiz sarımsakları ve zeytinyağını ilave edip bir güzel karıştıyoruz Sıcak sıcak servis yapıyoruz ![]() Yanına turşuyla bir güzel yiyiyoruzzzz ![]() ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|