Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva Talısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva TalısıMalzemeler: 4 ayva 1 elma 100 gr çekirdeksiz kuru üzüm8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker 1/2 çay kaşığı şeker boyası 4 yemek kaşığı bal 4 muz 8 yemek kaşığı kaymak 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz Tarçın Pişirme Süresi: 30 dak ![]() 4 Kişilik Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin![]() Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun ![]() Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın Muzları dilimleyip, ayvaların çevresine dizin![]() Muzların üzerine küçük parçalar halinde kaymak yerleştirin, kaymağın üzerine ceviz serpin Cevizin üstünde bir kaşık balı gezdirip, servis yapın![]() |
|
|
|