Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, tereyağlı

Tereyağlı Pilav

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Pilav




* İçindekiler:
Pirinç
Şehriye
Tereyağ
Tuz

Hazırlanışı:
Önce tereyağ tencereye konur ve eritilir
Sonrasında şehriyeler tereyağda kavrulur renkleri koyulaşır
Sonrasında temizlenen ve yıkanan pirinç suyu süzülüp tencereye konur

Yaklaşık 5-10 dakika kadar kavrulur şehriyelerle beraber tereyağın içinde Sürekli karıştırmak gerekir

Sonrasında pirinci 1 santim geçecek kadar soğuk su eklenir karıştırarak Bu sırada tuz da eklense hiç fena olmaz tabi

Altı kısılır ve kapağı kapatılır pişmeye bırakılır

Arada bir kaşıkla karıştırmadan dibine bakılır Eğer su bittiyse dibine tutmadan indirilir biraz dinlendirilir

Yanına yoğurt koyup şekil 2a daki gibi sunulur efenm Afiyet bal ola

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.