![]() |
Tereyağlı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Pilav* İçindekiler: Pirinç Şehriye Tereyağ Tuz Hazırlanışı: Önce tereyağ tencereye konur ve eritilir ![]() Sonrasında şehriyeler tereyağda kavrulur renkleri koyulaşır ![]() Sonrasında temizlenen ve yıkanan pirinç suyu süzülüp tencereye konur ![]() Yaklaşık 5-10 dakika kadar kavrulur şehriyelerle beraber tereyağın içinde ![]() ![]() Sonrasında pirinci 1 santim geçecek kadar soğuk su eklenir karıştırarak ![]() Altı kısılır ve kapağı kapatılır pişmeye bırakılır ![]() Arada bir kaşıkla karıştırmadan dibine bakılır ![]() ![]() Yanına yoğurt koyup şekil 2a daki gibi sunulur efenm ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|