![]() |
Tereyağlı Pilav
* İçindekiler: Pirinç Şehriye Tereyağ Tuz Hazırlanışı: Önce tereyağ tencereye konur ve eritilir. Sonrasında şehriyeler tereyağda kavrulur renkleri koyulaşır. Sonrasında temizlenen ve yıkanan pirinç suyu süzülüp tencereye konur. Yaklaşık 5-10 dakika kadar kavrulur şehriyelerle beraber tereyağın içinde. Sürekli karıştırmak gerekir. Sonrasında pirinci 1 santim geçecek kadar soğuk su eklenir karıştırarak. Bu sırada tuz da eklense hiç fena olmaz tabi Altı kısılır ve kapağı kapatılır pişmeye bırakılır. Arada bir kaşıkla karıştırmadan dibine bakılır. Eğer su bittiyse dibine tutmadan indirilir biraz dinlendirilir. Yanına yoğurt koyup şekil 2a daki gibi sunulur efenm. Afiyet bal ola. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.