ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tereyağlı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256625)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:31 PM

Tereyağlı Pilav
 

* İçindekiler:
Pirinç
Şehriye
Tereyağ
Tuz

Hazırlanışı:
Önce tereyağ tencereye konur ve eritilir.
Sonrasında şehriyeler tereyağda kavrulur renkleri koyulaşır.
Sonrasında temizlenen ve yıkanan pirinç suyu süzülüp tencereye konur.

Yaklaşık 5-10 dakika kadar kavrulur şehriyelerle beraber tereyağın içinde. Sürekli karıştırmak gerekir.

Sonrasında pirinci 1 santim geçecek kadar soğuk su eklenir karıştırarak. Bu sırada tuz da eklense hiç fena olmaz tabi

Altı kısılır ve kapağı kapatılır pişmeye bırakılır.

Arada bir kaşıkla karıştırmadan dibine bakılır. Eğer su bittiyse dibine tutmadan indirilir biraz dinlendirilir.

Yanına yoğurt koyup şekil 2a daki gibi sunulur efenm. Afiyet bal ola.

Kaynak: birtabak.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.