İrmik Helvası Ama Dondurmalı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Helvası Ama Dondurmalı* İçindekiler: irmik su şeker dondurma yag cikulata hazır sos cam fıstıgı vede süslemek için ne varsa Hazırlanışı: şimdi bu irmik helvasının olayı tamamıyle irmigi iyice kavurma aşamasında saklı ![]() malakelam![]() kafadan yagı erit irmigi dök sonrada en az 45 dakıka kavur bıleklerın agrısada pes etme kavur![]() ![]() esmerleştir helvayı![]() sonra suyunu vede sekerini ilave et![]() ![]() su fazla olmayacak uzerine bi parmak asacak kadar ![]() sonra helvayı karıstır ve kısık ateste demlenmeye bırak![]() ![]() helva piştikten sonra ılık kıvama gelince hani bu mevlutlerde pilavı tasa cevirirler ya ayni mantıkla ![]() tasın içine helvayı doldur ortasını cukurlastır ve dondurmasını koy tekrardan tasın üzerine helvayla kapa![]() ![]() en sonrada tası servis tabagına cevir ![]() hemen cabucak çikulata sosunu uzrıne dok süslemesini yap ve hemen servis yap![]() bunun olayı budur seri olmak ve iyi kavurmak hadi afiyet olsunKaynak: birtabak com |
|
|
|