![]() |
Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane Kota |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane KotaMANDALİN ŞURUPLU DAMLA SAKIZLI PANE KOTA Malzemeler 6 Kişiliktir ![]() 1)2 Bardak süt 2)1 Bardak ağır krema 3)3-4 damla Damla sakızı yağı 4)1 limon suyu 5)4 Tatlı kaşığı pudra halinde (tatlandırıcısız)jelatin 6)Yarım bardak şeker 7)12-18 tatlı kaşığı konserve mandalin şurubu 8)4 Çorba kaşığı bal Hazırlanışı: 1)2 bardak sütü,kremayı,damlasakızını ve limon suyunu orta boy bir sos tenceresine koyun ve orta ateşte üzeri kapakla örtülü bir şekilde kaynayana kadar pişirin ![]() ![]() 2)Kalan süte pudra halindeki jelatini ekleyin ve yumuşatın ![]() 3)Süt/Krema karışımını tekrar kaynatın ve ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4)Servis:Bir bıçakla her kasedeki pane kotayı ikiye bölün ve kesilmiş olarak tabaklara ****z bal dökerek hemen servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|