Etli Kara Lahana Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kara Lahana DolmasıMalzemeler: 3 demet kara lahana 250 gr kıyma2 soğan 1 kahve fincanı pirinç 1/2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı yağ tuz karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Kara lahanalar saplarından ayrılır Kaynar suda 4-5 dakika haşlanır Soğuk suya tutulup suyu süzülür Bir kabın içine ince kıyılmış soğan, kıyma, maydanoz, pirinç, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katılıp iyice karıştırılır Lahana yaprakları açılıp içine bir miktar iç konulup sarılarak küçük dolmalar yapılır Tencereye yağ, domates salçası konup eritilir Dolmalar ve 2 su bardağı su konularak yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirilir![]() |
|
|
|