![]() |
Etli Kara Lahana Dolması
Malzemeler: 3 demet kara lahana 250 gr. kıyma 2 soğan 1 kahve fincanı pirinç 1/2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı yağ tuz karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Kara lahanalar saplarından ayrılır. Kaynar suda 4-5 dakika haşlanır. Soğuk suya tutulup suyu süzülür. Bir kabın içine ince kıyılmış soğan, kıyma, maydanoz, pirinç, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katılıp iyice karıştırılır. Lahana yaprakları açılıp içine bir miktar iç konulup sarılarak küçük dolmalar yapılır. Tencereye yağ, domates salçası konup eritilir. Dolmalar ve 2 su bardağı su konularak yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.