Palamut Balığı Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Balığı KöftesiMalzemeler: 2 adet palamut balığı 1 adet büyük soğan 2 dilim ekmek içi 3 adet yumurta tuz, karabiber, kekik maydanoz kızartmak için sıvıyağ Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Balıklar temizlenip tuzlu suda 10-15 dakika haşlanır Soğuyan balıkların kılçıkları çıkarılıp etleri ince ince kıyılır Kıyılan balık etlerine ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, karabiber, kekik, maydanoz ve yumurtalar ilave edilerek iyice yoğurulur![]() Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp köfte şekli verilir Unlanır Kızdırılmış yağda kızartılır Kağıt peçete üzerine alınıp sıcak servis yapılır![]() |
|
|
|