Mardin Çöreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mardin Çöreği* İçindekiler: 10 su bardağı un veya 1kg un 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı mısırözüyağı 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı karbonat 2 su bardağı ılık süt(gerekirse ılık su ilave edilebilir) 1 yemek kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı mahlep üzerine yumurta sarısı Hazırlanışı: Yoğurulacak kaba şekeri koyduktan sonra,cezvede ılıttığınız mısırözü yağını ilave et şeker yumuşayınca ,un,baharatlar,karbonat,maya dökülüp karıştırılır sütle iyice yoğurulur süt az gelirse biraz ılık su konulabilir Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 1 5 saat mayalanması için üstü kapatılır ve bekletilir Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır simit şekli verilir Üzerine yumurta sarısı sürülür 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun![]() ![]() ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|