Güveçte Kremalı Patates |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Kremalı PatatesMalzemeler: Yarım kg patates 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 5 adet tane karabiber 2 diş sarmısak, tuz 1 kutu (200ml ) Sıvı Krem Şanti- Süt KremasıPişirme Süresi: 15 dak ika4 Kişilik Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak bir şekilde dilimleyin Fırın kabına alın Üzerine 1 tatlı kaşığı fesleğen, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tane karabiber ve tuz serpin Sarmısakları incecik kıyıp, patatese ilave edin En üste 1 kutu Sıvı Krem Şanti-Süt Kreması gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin![]() Aşçının notu: Bu patates yemeği, ara sıcak olarak ikram edileceği gibi özellikle et yemeklerinin yanına da garnitür olarak çok yakışır ![]() |
|
|
|