![]() |
Güveçte Kremalı Patates
Malzemeler: Yarım kg patates 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 5 adet tane karabiber 2 diş sarmısak, tuz 1 kutu (200ml.) Sıvı Krem Şanti- Süt Kreması Pişirme Süresi: 15 dak.ika 4 Kişilik Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak bir şekilde dilimleyin. Fırın kabına alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı fesleğen, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tane karabiber ve tuz serpin. Sarmısakları incecik kıyıp, patatese ilave edin. En üste 1 kutu Sıvı Krem Şanti-Süt Kreması gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Aşçının notu: Bu patates yemeği, ara sıcak olarak ikram edileceği gibi özellikle et yemeklerinin yanına da garnitür olarak çok yakışır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.