Bulgurlu Patates |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu PatatesMalzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Patates 3 orta boy 300 Patatesler yıkanır,kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp)doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konur soğan soyulur ,yıkanır ve ince ince doğranır Tencereye yağ ve soğan konur,soğan sararıncaya kadar kavrulur Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir Salça,pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılır Patatesler ve sıcak su ilave edilir Kaynayınca tuz atılır,ateş kısılarak 5 dakika kaynatılır Bulgur konur,Bulgur ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir Biraz suluca ocaktan alınır![]() Soğan 1 büyük boy 100 Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı 50 Kıyma 1/2 su bardağı 100 Salça 1 yemek kaşığı 10 Pul biber 1 tatlı kaşığı 2 Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 Su 5 su bardağı 1000 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Malatya pilavlık Bulgur 1 su bardağı 160 Tarif Gümüşhane'den alınmıştır Kıymasız yapıldığında et suyu konur
|
|
|
|