Mantarlı İlık Salata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı İlık Salata![]() 3 yemek kaşığı zeytinyağı 300 gr kültür mantarı 1 kırmızıbiber 2 diş sarımsak 1 limonun suyu 2 tatlı kaşığı kimyon 400 gr haşlanmış nohut 6 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı zeytinyağı çeyrek demet nane çeyrek demet reyhan Kuru nane Kırmızıbiber Zeytinyağı Tuz Taze çekilmiş karabiber Mantarlı ılık salata: Mantarların kabuğunu soyun Zeytinyağını tavaya alın Mantarları ekleyip tuzla tatlandırın ve pişirin Ocak ısısını düşürün ve sarımsak, nohut, ufak küp doğranmış biberi ilave edin 2 dakika pişirip kimyon ve limon suyunun yarısını ekleyin Limon suyu buharlaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın![]() Bir kapta yoğurt, kuru nane, kırmızıbiber, tuz, kalan limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırın ![]() Servis tabağına nane yaprakları ve reyhanı yerleştirin üzerine mantarlı karışımı ekleyin üzerine sosu gezdirip servis yapın
|
|
|
|