Fesleğenli Ve Bademli Makarna Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Ve Bademli Makarna Salatası![]() 350 gr deniz kabuğu ya da mantı makarna Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 avuç fesleğen yaprağı Yarım çay bardağı ince kıyılmış frenk soğanı Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz 1 çay bardağı kurutulmuş domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra) 4 yemek kaşığı badem Tuz Taze çekilmiş karabiber Servis için Fesleğen yaprakları Parmesan peyniri Fesleğenli ve bademli makarna salatası: Makarnayı bir tencerede paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın ![]() Zeytinyağını ısıtın İnce kıyılmış sarımsak, frenk soğanı, maydanoz ve fesleğen yapraklarını 1 dakika soteleyip ocaktan alın Püre haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin![]() Makarnanın suyunu süzün ve hazırladığınız sosla iyice karıştırın ![]() Tavada zeytinyağını ısıtıp bademleri kavurun Makarnayı, sos, kavrulmuş badem ve ince doğranmış kurutulmuş domateslerle harmanlayın Tuz, karabiber ekleyin Parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın![]() Salatayı hazırlarken; kısa kesilmiş makarnalar salata yapmak için en uygunlarıdır Makarnayı mutlaka hafif diri kalacak şekilde haşlayın Süzdükten sonra soğuk sudan geçirin Böylelikle fazla nişastayı almış olursunuz En az 1 saat oda sıcaklığında bekleterek aromaların daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz
|
|
|
|