![]() |
Tavuk Kapama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Kapama![]() MALZEMELER 10 - 12 adet tavuk bageti • 2 su bardağı pirinç • 1 adet soğan • 1 adet biber • 2 yemek kaşığı salça • 4 - 5 su bardağı tavuk suyu • tuz • karabiber • pul biber HAZIRLANIŞI Pirinçler iyice yıkanarak tepsiye dizilir ![]() Bagetler diğer taraftan haşlanır ![]() Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğan, biber ve salça kavrulur ![]() Tepsideki pirincin üzerine sırasıyla bagetler dizilir ![]() Soğanlı harç bagetlerin üstünde gezdirilir ![]() 4 - 5 bardak tavuk suyu tepsiye konularak fırında bagetlerin üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|