Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, tavuk

Tavuk Kapama

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kapama





MALZEMELER

10 - 12 adet tavuk bageti
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 1 adet biber
• 2 yemek kaşığı salça
• 4 - 5 su bardağı tavuk suyu
• tuz
• karabiber
• pul biber

HAZIRLANIŞI

Pirinçler iyice yıkanarak tepsiye dizilir
Bagetler diğer taraftan haşlanır
Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğan, biber ve salça kavrulur
Tepsideki pirincin üzerine sırasıyla bagetler dizilir
Soğanlı harç bagetlerin üstünde gezdirilir
4 - 5 bardak tavuk suyu tepsiye konularak fırında bagetlerin üzeri kızarana kadar pişirilir


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.