Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
narlı, pilav

Narlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narlı Pilav





2 su bardağı yasemin pirinci
2 su bardağı su
1 nar
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
30 gr tereyağı
Tuz

Narlı pilav:
Pirinci yıkayın Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun 15 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp 1 bardak antepfıstığını ekleyip harmanlayın

Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin Ocaktan alıp kalan 1 bardak antepfıstığını ekleyin ‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.