ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Narlı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252223)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:44 AM

Narlı Pilav
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 su bardağı yasemin pirinci
2 su bardağı su
1 nar
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
30 gr tereyağı
Tuz

Narlı pilav:
Pirinci yıkayın. Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın. Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin. Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 1.5 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 1 bardak antepfıstığını ekleyip harmanlayın.

Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin. Ocaktan alıp kalan 1 bardak antepfıstığını ekleyin. ‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın. Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.