Mengen Pilavı (Bolu) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mengen Pilavı (Bolu)Malzemeler; 2 Yemek kaşığı Margarin - 2 Su bardağı Pirinç - Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ - 3 Su bardağı Su - 2 Çay kaşığı Tuz Harcı İçin- 1 Avuç Ceviz - 1 Demet Dere Otu - 1 Adet Domates - 1 Çay kaşığı Karabiber - 1 Adet Kuru Soğan - 8 Adet Mantar - 1 Demet Maydanoz - 2 Yemek kaşığı Tereyağı Dış Malzemesi- 200 Gr Kuşbaşı 2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su konularak 15-20 dakika bekletilir Büyük boy pilav tenceresinin içerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) , 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir 3 bardak kaynamış et suyu su pilavın üzerine eklenir![]() Orta boy tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 adet küp küp doğranmış soğan kavrulur 1 adet domates soyulduktan sonra küp küp doğranır 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak doğranır Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde doğranır Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır alinti ![]()
|
|
|
|