ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Mengen Pilavı (Bolu) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252303)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:30 AM

Mengen Pilavı (Bolu)
 



Malzemeler;

2 Yemek kaşığı Margarin
- 2 Su bardağı Pirinç
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 3 Su bardağı Su
- 2 Çay kaşığı Tuz


Harcı İçin-

1 Avuç Ceviz
- 1 Demet Dere Otu
- 1 Adet Domates
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Adet Kuru Soğan
- 8 Adet Mantar
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı




Dış Malzemesi-

200 Gr Kuşbaşı


2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su konularak 15-20 dakika bekletilir. Büyük boy pilav tenceresinin içerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) , 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir. İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir. 3 bardak kaynamış et suyu su pilavın üzerine eklenir.. Orta boy tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 adet küp küp doğranmış soğan kavrulur. 1 adet domates soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür. 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak doğranır. Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder. 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde doğranır. Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır. Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir. 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir. Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır. Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır.

alinti..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.