![]() |
Mengen Pilavı (Bolu)
Malzemeler; 2 Yemek kaşığı Margarin - 2 Su bardağı Pirinç - Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ - 3 Su bardağı Su - 2 Çay kaşığı Tuz Harcı İçin- 1 Avuç Ceviz - 1 Demet Dere Otu - 1 Adet Domates - 1 Çay kaşığı Karabiber - 1 Adet Kuru Soğan - 8 Adet Mantar - 1 Demet Maydanoz - 2 Yemek kaşığı Tereyağı Dış Malzemesi- 200 Gr Kuşbaşı 2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su konularak 15-20 dakika bekletilir. Büyük boy pilav tenceresinin içerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) , 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir. İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir. 3 bardak kaynamış et suyu su pilavın üzerine eklenir.. Orta boy tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 adet küp küp doğranmış soğan kavrulur. 1 adet domates soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür. 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak doğranır. Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder. 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde doğranır. Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır. Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir. 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir. Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır. Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır. alinti.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.