07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Mantarli Pilav

Malzemeler
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 3 Su Bardağı (kaynar) Su
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
- 500 Gr
Mantar (1 paket)
- 1 Demet Dereotu (15-20 dal)
- 1 Adet Tavuk Bulyon
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Adet Limon
Yapılışı
- Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk
su ılınıncaya kadar bekletin
- Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun
Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın
- Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın

- Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın

- Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk
kavurun Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun
- Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın
3 dk hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk suyunu çekinceye kadar pişirin
- Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın
Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk dinlendirin Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın

Servis Önerisi;
& Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin Fırında 3-4 dk kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin
alinti
|
|
|