ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Dereotlu Mantarli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252293)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:32 AM

Dereotlu Mantarli Pilav
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı (kaynar) Su
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 500 Gr. Mantar (1 paket)
  • 1 Demet Dereotu (15-20 dal)
  • 1 Adet Tavuk Bulyon
  • 1 Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Adet Limon
Yapılışı
  • Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk. su ılınıncaya kadar bekletin.
  • Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun. Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir. Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın.
  • Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın.
  • Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın.
  • Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. kavurun. Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun.
  • Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın. 3 dk. hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk. suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın. Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk. dinlendirin. Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Servis Önerisi;
& Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin. Fırında 3-4 dk. kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin

alinti


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.