Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:32 AM |
Dereotlu Mantarli Pilav
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 3 Su Bardağı (kaynar) Su
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
- 500 Gr. Mantar (1 paket)
- 1 Demet Dereotu (15-20 dal)
- 1 Adet Tavuk Bulyon
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Adet Limon
Yapılışı
- Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk. su ılınıncaya kadar bekletin.
- Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun. Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir. Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın.
- Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın.
- Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın.
- Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. kavurun. Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun.
- Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın. 3 dk. hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk. suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın. Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk. dinlendirin. Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Servis Önerisi;
& Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin. Fırında 3-4 dk. kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin
alinti
|