Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuskus, otantik, pilavı

Otantik Kuskus Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Otantik Kuskus Pilavı





2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kuskus
10 kuru kayısı
1 çay bardağı badem içi
1 çay bardağı yeşil mercimek
15 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 kase antepfıstığı
Tuz

Otantik kuskus pilavı:
Yeşil mercimeği yıkayıp süzün Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin Diri kıvamda haşlayıp süzün
Kayısıları zar şeklinde doğrayın Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp kuskusu hafifçe kavurun Zar şeklinde doğranmış kayısı ve badem içlerini ekleyip kavurmaya devam edin Yeşil mercimek ve sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Kısık ateşte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin

Ocaktan alıp tuz, tarçın ve antepfıstıklarını ekleyip tatlandırın 15 dakika dinlendirmeye bırakın Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.