Otantik Kuskus Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Otantik Kuskus Pilavı![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı kuskus 10 kuru kayısı 1 çay bardağı badem içi 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 5 su bardağı su1 çay kaşığı tarçın 1 kase antepfıstığı Tuz Otantik kuskus pilavı: Yeşil mercimeği yıkayıp süzün Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin Diri kıvamda haşlayıp süzün![]() Kayısıları zar şeklinde doğrayın Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp kuskusu hafifçe kavurun Zar şeklinde doğranmış kayısı ve badem içlerini ekleyip kavurmaya devam edin Yeşil mercimek ve sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Kısık ateşte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp tuz, tarçın ve antepfıstıklarını ekleyip tatlandırın 15 dakika dinlendirmeye bırakın Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak veya ılık servis yapın
|
|
|
|