ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Otantik Kuskus Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252269)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:36 AM

Otantik Kuskus Pilavı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kuskus
10 kuru kayısı
1 çay bardağı badem içi
1 çay bardağı yeşil mercimek
1.5 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 kase antepfıstığı
Tuz

Otantik kuskus pilavı:
Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp süzün.
Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp kuskusu hafifçe kavurun. Zar şeklinde doğranmış kayısı ve badem içlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Yeşil mercimek ve sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Ocaktan alıp tuz, tarçın ve antepfıstıklarını ekleyip tatlandırın. 15 dakika dinlendirmeye bırakın. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak veya ılık servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.