Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı![]() 2 su bardağı kepekli bulgur 1 su bardağı nohut 1 soğan 45 gr tereyağı 2 su bardağı sıcak et suyu 1 su bardağı su 1 havuç Tuz Karabiber 500 gr tavuk göğüs eti Kırmızı pul biber Tavuklu nohutlu bulgur pilavı: Nohudu 1 gece önceden suda bekletin Bulguru bol buyla yıkayıp suyunu süzün Soğanı kıyıp tereyağında soteleyin Tuz, et suyu ve suyu ekleyin Kaynayınca bulguru ilave edip karıştırın Üzerine nohut ve iri rendelenmiş havucu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin 20 dakika demlendirin Tavuk etini haşlayıp suyunu süzün Eti elinizle iri parçalar şeklinde didikleyin Pilava ilave edin Harmanlayıp üzerine pul biber serpin Servis yapın
|
|
|
|