Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kıyma, simitli

Simitli Kıyma Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Simitli Kıyma Kebabı



Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı

Malatya köftelik bulgur 1 su bardağı
160
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılırdiğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanırsoğan rendelenirsarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilirKırmızı biber yıkanır,çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılırBulgura kıyma ,soğan ,sarımsak ,kırmızıbiber,nane,pulbiber,karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulurŞişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır
Su 1/2 su bardağı
100
Soğan 1 orta boy
70
Sarımsak 3 diş
9
Kırmızı taze biber 1 orta boy
10

Kıyma(orta yağlı) 2 1/2 su bardağı
500
Nane 1 tatlı kaşığı
0,7
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Pul biber 1 tatlı kaşığı
2
NOT
Tuz
2 tatlı kaşığı
12
Gaziantep yöresinde yaygındır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.