![]() |
Simitli Kıyma Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Simitli Kıyma KebabıMalzeme Miktar Gram Yapılışı Malatya köftelik bulgur 1 su bardağı 160 Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su 1/2 su bardağı 100 Soğan 1 orta boy 70 Sarımsak 3 diş 9 Kırmızı taze biber 1 orta boy 10 Kıyma(orta yağlı) 2 1/2 su bardağı 500 Nane 1 tatlı kaşığı 0,7 Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 Pul biber 1 tatlı kaşığı 2 NOT Tuz 2 tatlı kaşığı 12 Gaziantep yöresinde yaygındır |
![]() |
![]() |
|