ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Simitli Kıyma Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252136)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:44 AM

Simitli Kıyma Kebabı
 
Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı

Malatya köftelik bulgur 1 su bardağı
160
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır.diğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanır.soğan rendelenir.sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir.Kırmızı biber yıkanır,çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır.Bulgura kıyma ,soğan ,sarımsak ,kırmızıbiber,nane,pulbiber,karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur.Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır
Su 1/2 su bardağı
100
Soğan 1 orta boy
70
Sarımsak 3 diş
9
Kırmızı taze biber 1 orta boy
10

Kıyma(orta yağlı) 2 1/2 su bardağı
500
Nane 1 tatlı kaşığı
0,7
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Pul biber 1 tatlı kaşığı
2
NOT
Tuz
2 tatlı kaşığı
12
Gaziantep yöresinde yaygındır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.