Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfte, milföyde, patlıcanlı

Milföyde Patlıcanlı Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Patlıcanlı Köfte





Kullanılan Malzemeler:
4 adet patlıcan (ince ve uzun)
kızartmak için: sıvıyağ
10 adet milföy hamuru
10 adet köfte (250- 300 gr kıymaya biraz bayat ekmek içi, bir yumurta, bir küçük soğan ve baharat ekleyerek yapabilirsiniz)
10 dilim kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
10 adet kürdan
2 adet domates
4 adet sivribiber

Tarifin Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soyun ve uzunlamasına kesin Toplam 20 patlıcan dilimi olmalı
Kızgın sıvıyağda kızartın (aman dikkatli olun bayağı sıçrıyor etrafa)
Aynı yağda köfteleri de kızartın
Aşağıdaki foroğraftaki gibi iki patlıcan dilimini çapraz olarak milföy hamurunun üzerine yerleştirin Ortaya bir köfte ve üzerine kalın bir dilim kaşar yerleştirdikten sonra önce patlıcanları bohça yapar gibi kapatın, sonra milföy hamurunun dört ucunu biraraya getirip bohça yapın ve bir kürdan saplayın ki açılmasın
Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra milföy hamurlarına yumurta sarısı sürüp kürdanın üstüne bir dilim domates ve biber yerleştirip 200 derecedeki fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.