![]() |
Milföyde Patlıcanlı Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföyde Patlıcanlı Köfte![]() ![]() Kullanılan Malzemeler: 4 adet patlıcan (ince ve uzun) kızartmak için: sıvıyağ 10 adet milföy hamuru 10 adet köfte (250- 300 gr kıymaya biraz bayat ekmek içi, bir yumurta, bir küçük soğan ve baharat ekleyerek yapabilirsiniz) 10 dilim kaşar peyniri 1 adet yumurta sarısı 10 adet kürdan 2 adet domates 4 adet sivribiber Tarifin Hazırlanışı Patlıcanların kabuklarını soyun ve uzunlamasına kesin ![]() ![]() Kızgın sıvıyağda kızartın ![]() Aynı yağda köfteleri de kızartın ![]() Aşağıdaki foroğraftaki gibi iki patlıcan dilimini çapraz olarak milföy hamurunun üzerine yerleştirin ![]() ![]() Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra milföy hamurlarına yumurta sarısı sürüp kürdanın üstüne bir dilim domates ve biber yerleştirip 200 derecedeki fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|