ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Milföyde Patlıcanlı Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252086)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:53 AM

Milföyde Patlıcanlı Köfte
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kullanılan Malzemeler:
4 adet patlıcan (ince ve uzun)
kızartmak için: sıvıyağ
10 adet milföy hamuru
10 adet köfte (250- 300 gr kıymaya biraz bayat ekmek içi, bir yumurta, bir küçük soğan ve baharat ekleyerek yapabilirsiniz)
10 dilim kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
10 adet kürdan
2 adet domates
4 adet sivribiber

Tarifin Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soyun ve uzunlamasına kesin. Toplam 20 patlıcan dilimi olmalı.
Kızgın sıvıyağda kızartın. (aman dikkatli olun bayağı sıçrıyor etrafa)
Aynı yağda köfteleri de kızartın.
Aşağıdaki foroğraftaki gibi iki patlıcan dilimini çapraz olarak milföy hamurunun üzerine yerleştirin. Ortaya bir köfte ve üzerine kalın bir dilim kaşar yerleştirdikten sonra önce patlıcanları bohça yapar gibi kapatın, sonra milföy hamurunun dört ucunu biraraya getirip bohça yapın ve bir kürdan saplayın ki açılmasın.
Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra milföy hamurlarına yumurta sarısı sürüp kürdanın üstüne bir dilim domates ve biber yerleştirip 200 derecedeki fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.