Yufkada Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkada Köfte![]() 750 gr koyun kıyma 750 gr dana kıyma 2 yumurta 1 dilim bayat ekmek içi Tuz karabiber kimyon 1 soğan 2 haşlanmış yumurta 1 havuç 1 çay bardağı haşlanmış bezelye Üzeri için 1 hazır yufka 1 yumurtanın sarısı Susam Birkaç top kırmızı biber 30 gr tereyağı 1 tutam kekik 1 çay bardağı domates suyu Yufkada köfte: Havucun kabuğunu kazıyın Diri kıvamda haşlayıp süzün İki yumurtanın sarılarını aklarından ayırın![]() Bayat ekmek içi,kıyılmış soğan,kıymalar,yumurta sarıları,tuz ve baharatı yoğurup yağlı kağıdın üzerine alın Dikdörtgen şeklinde açıp içine haşlanmış iki yumurta,havuç ve bezelyeleri yerleştirin![]() Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta aklarını sürün Hazır yufkayı rulo köfteyi tamamen saracak şekilde kesip sarın Üzerine yumurta sarısı sürün,susam serpiştirin Orta dereceli fırında kendi suyuyla,arada bir çevirerek 1 5 saat pişirin![]() Tereyağını küçük bir tavada eritin Domates suyu ve bir tutam kekik ekleyip birkaç dakika kavurun![]() Sarma köfteyi fırından alın Dilimleyip domatesli sos ile birlikte servis yapın
|
|
|
|