Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, lokumu

Havuç Lokumu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Lokumu





4 iri havuç
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket (200 gr) petibör bisküvi
1 su bardağı hindistancevizi

Havuç lokumu:
Havuçları temizleyip rendeleyin Tencereye alıp tozşekeri ilave edin Sürekli karıştırarak kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin Ateşten alıp ılınmaya bırakın

Bisküviyi robotta ufalayın Havuçlu karışıma bisküvi, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Hindistancevizine bulayıp düz bir tepsiye dizin Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra küçük kağıt kalıplara yerleştirin ve servis tabağına dizin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.