Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, ekşili, köfte, yöresi

Ekşili Köfte Adana Yöresi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Köfte Adana Yöresi




Malzemeler:


1 su bardağı ince köftelik bulgur


300 gr kemikli et


1 su bardağı haşlanmış nohut


2 çorba kaşığı irmik


1 yumurta


2-3 çorba kaşığı un


1 çorba kaşığı biber salçası


1 çay kaşığı tuz


1 çay kaşığı karabiber


1 çay kaşığı nane


1/2 limon(suyu)


1/2 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı:


Bir tencereye 1 kaşık biber salçasını ve yağı koyup kavurun Üzerine kemikli etinizi, nohutu, limon suyunu ve naneyi ekleyin Etler pişine dek pişirin Bu arada soğuk suyla ıslattığınız bulgura salça,tuz,karabiber,yumurtayı, unu, irmiği ekleyip yoğurun


Yoğururken içine su koyduğunuz kaptan elinizle hafif hafif su alıp ıslatın Köfte kıvamına geldiğinde bir tane misket büyüklüğünde yuvarlayıp kaptaki suyun içine atın(dağılıp dağılmadığını deneyinEğer dağılmıyorsa köfteniz oldu demektir)


Köfte hamrunu misket büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın Yuvarladığınız köfteleri pişirdiğiniz etin içine atın yumuşayıncaya kadar kaynatıp servis yapabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.