![]() |
Ekşili Köfte Adana Yöresi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 1 su bardağı ince köftelik bulgur 300 gr kemikli et 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı irmik 1 yumurta 2-3 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı nane 1/2 limon(suyu) 1/2 çay bardağı sıvı yağ Yapılışı: Bir tencereye 1 kaşık biber salçasını ve yağı koyup kavurun. Üzerine kemikli etinizi, nohutu, limon suyunu ve naneyi ekleyin. Etler pişine dek pişirin. Bu arada soğuk suyla ıslattığınız bulgura salça,tuz,karabiber,yumurtayı, unu, irmiği ekleyip yoğurun. Yoğururken içine su koyduğunuz kaptan elinizle hafif hafif su alıp ıslatın. Köfte kıvamına geldiğinde bir tane misket büyüklüğünde yuvarlayıp kaptaki suyun içine atın.(dağılıp dağılmadığını deneyin.Eğer dağılmıyorsa köfteniz oldu demektir.) Köfte hamrunu misket büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri pişirdiğiniz etin içine atın yumuşayıncaya kadar kaynatıp servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.