Kirazlı Clafoutis |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı Clafoutis![]() 65 gr un 1 tutam tuz 2 yumurta 60 gr toz şeker 180 ml süt 1 paket vanilya 400 gr kiraz 13 gr tereyağı 25 gr toz şeker 3 yemek kaşığı file badem Pudra şeker Kirazlı clafoutis: Un, tuz, yumurta, süt, vanilya ve 60 gr şekeri çırpın Tereyağını tavada eritin Kirazları ekleyip 2-3 dakika pişirin Şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar pişirmeye devam edin![]() Kirazları fırın kabına aktarın Üzerine hamuru döküp file badem serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Üzerine pudra şeker serpiştirip ılık servis yapın![]() clafoutis: clafoutis (klafuti) geleneksel olarak kiraz veya vişnenin üzerine krep hamurunun dökülüp pişirilmesiyle hazırlanan bir Fransız tatlısıdır
|
|
|
|