Elmalı Yufka Pay |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Yufka Pay![]() 3 elma 75 gr toz şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 75 gr kuru üzüm Yarım tatlı kaşığı tarçın 2 baklava yufkası 30 gr eritilmiş margarin Elmalı yufka pay: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve ufak küp şeklinde doğrayın Bir tencerede toz şeker ve limon suyuyla birlikte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Kuru üzümleri ve tarçını ilave edip karıştırın Orta boy bir pay kalıbına aktarıp üzerini düzeltin ve soğumaya bırakın Yufkaları parçalayıp iyice yağlayın Karışımın üzerine bolca serpin ve üzerini tamamen kapatın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirip servis yapın
|
|
|
|