Vişne Kebabı-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Kebabı-1![]() 750 gr köftelik kıyma 1 kg vişne 3 tırnaklı pide 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 limonun suyu Yarım demet maydanoz 500 gr patates Yenibahar Kırmızı pul biber Tuz Karabiber Vişne kebabı: Kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı çukur bir kaba aktarıp yoğurun Küçük parçalar koparıp, elinizi hafif ıslatarak vişne büyüklüğünde yuvarlayın![]() Soğanı ince kıyıp zeytinyağında kavurun Domates salçasını ekleyin ve hazırladığınız köfteleri ilave edin Tavayı hafif sallayarak pişirin![]() Bir kilo vişnenin yarısının suyunu sıkın Vişne suyu, baharatlar, limon suyu ve tuzu köfteye ilave edip pişirin Köfteler iyice piştikten sonra vişnelerin diğer yarısını etin üzerine aktarın 1-2 dakika kaynatın Patatesleri dilimleyip kızartın![]() Pideleri baklava dilimi şeklinde kesip servis tabağına yerleştirin Pidelerin üzerine köfteleri alın Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, kızarmış patatesle birlikte servis yapın![]() AKLINIZDA BULUNSUN Köfteler yağda hafifçe kızartılırsa daha lezzetli olur
|
|
|
|