Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı1, vişne

Vişne Kebabı-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Kebabı-1





750 gr köftelik kıyma
1 kg vişne
3 tırnaklı pide
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
Yarım demet maydanoz
500 gr patates
Yenibahar
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber

Vişne kebabı:
Kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı çukur bir kaba aktarıp yoğurun Küçük parçalar koparıp, elinizi hafif ıslatarak vişne büyüklüğünde yuvarlayın

Soğanı ince kıyıp zeytinyağında kavurun Domates salçasını ekleyin ve hazırladığınız köfteleri ilave edin Tavayı hafif sallayarak pişirin

Bir kilo vişnenin yarısının suyunu sıkın Vişne suyu, baharatlar, limon suyu ve tuzu köfteye ilave edip pişirin Köfteler iyice piştikten sonra vişnelerin diğer yarısını etin üzerine aktarın 1-2 dakika kaynatın Patatesleri dilimleyip kızartın

Pideleri baklava dilimi şeklinde kesip servis tabağına yerleştirin Pidelerin üzerine köfteleri alın Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, kızarmış patatesle birlikte servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Köfteler yağda hafifçe kızartılırsa daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.